بسمه تعالی
 گزارش دیدار شورای سیاست گزاری و شورای علمی کنگره قرآن و علوم انسانی با آیت الله اعرافی رئیس حوزه های علمیه کشور و رئیس جامعه المصطفی العالمیه     
 این دیدار در ساعت 16 روز 16/ 8/ 1395 در دفتر معظم له با حضور اعضای شورای سیاست گزاری و شورای علمی کنگره صورت گرفت که بعد از گزارش ریاست مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) حجت الاسلام و المسلمین دکتر زارعان و دبیر علمی همایش حجت الاسلام و المسملین دکتر رضایی اصفهانی و مدیر گروه قرآن و علوم مدرسه عالی قرآن و حدیث حجت الاسلام و المسلمین دکتر جزائری
 (از جمله تهیه طرحنامه و تصویب آن طی دو سال، تشکیل شورای علمی و جلسات متعدد کمیته اجرایی ، 25 مرکز علمی همکار کنگره، أخذ درجه علمی ـ پژوهشی  و isc برای کنگره ، پنج پیش نشست برای کنگره، چاپ 10 جلد آثار کنگره در دست اقدام است.)
حضرت آیت الله اعرفی نکات راهبردی فرمودند از جمله:
 1ـ تقدیر از رشته های نو و ابتکارات قرآنی در مجتمع امام خمینی (ره) و مدرسه عالی قرآن و حدیث
 2ـ کنگره به جا و امید بخش است که جای تشکر دارد و از آن حمایت می کنیم. 3ـ قرآن و علوم شامل علوم طبیعی و انسانی شود ولی نیاز بیشتری در علوم انسانی هست لذا تأکید کنگره بر علوم انسانی مناسب است.
 4ـ یک نگاه استقلالی به کنگره می توان داشت که در مراحل تکاملی تفسیر شاهد مرحله جدیدی هستیم و بعد از مرحله اول تفسیر عمومی (همچون المیزان و ...) و بعد مرحله دوم تفسیر موضوعی عمومی ( مثل تفاسیر پیام قرآن و تفسیر قرآن مجید و ...). اینک مرحله سوم تفسیر موضوعی معطوف به دانش های نوآمد بویژه علوم انسانی است و تفسیرهای تخصصی شکل گیرد که امری مبارک است. (هر چند که تفاسیر ترتیبی هم در این مورد تصور می شود.) بنابراین این کنگره حلقه ای از تفسیرهای موضوعی جدید است که تولید دانش در این بخش می کند.
 5ـ یک نگاه آلی نیز به کنگره می توان داشت که بگوییم پایه ریزی علوم انسانی اسلامی، بدون تفسیر قرآن نمی شود. همان طور که فقه و کلام متناسب ناظر به این رشته ضروری است و حدود 15 تئوری در این رابطه وجود دارد که هر کدام صحیح باشد مباحث قرآنی مقدمه و لازمه آن است.
 6ـ توجه به روش شناسی استنباط این مباحث از قرآن ضروری است و این بخش برجسته تر شود. و حتی یک متن روش شناسی در این کنگره سامان یابد و سؤالات این زمینه پاسخ داده شود. (البته تنها مطالب کلان روش شناسی تفسیر مراد نیست)
 7ـ همزمان با کار کلی مشترک فعلی (کنگره عام قرآن و علوم انسانی) پایه ریزی تخصصی کردن کنگره در حوزه هر علم ضروری است و می تواند سالانه انجام شود و یک سال قرآن و روانشناسی ـ سال بعد قرآن و جامعه شناسی و ... برگزار شود. (تذکر: در این رابطه دکتر رضایی پیشنهاد کرد که دبیرخانه دائمی کنگره در جامعه تشکیل شود و مورد تأیید معظم له قرار گرفت) 8ـ پی گیری شود که صاحب نظران سطح بالا درگیر این کنگره شوند و نیز به صورت خاص طلاب دکتری و سطح 4 درگیر شوند و حتی راهنمایی برای طلاب قرار دهند و نیز صاحب نظران حوزه نیز درگیر شوند و نیز مراکز مرتبط با موضوع درگیر شوند.

 

عضو کانال تلگرام کنگره ملی قرآن و علوم انسانی شوید:

آخرین اخبار و اطلاعات کنگره را اینجا ببینید :
https://telegram.me/quranolum
ارتباط با مدیر
@KongereQuran